Køb en inverter til bilen

inverter til bilen
lokalavisenvesterbro

Mange har oplevet at være ude og køre en tur, og så mangle en stikkontakt. Hvis bilen er fyldt op med køletasker og diverse elektronik der skal lades op, kan det være svært at gøre det med de indbygget USB-stik som de fleste biler har i dag. Der findes en løsning på netop dette problem. Det er ikke sikkert du kender til det, men hvis ovenstående er dig, bør du investere i en inverter.

Hvad er en inverter?

En inverter er for de fleste et nyt begreb, dog er det ikke en ny opfindelse. En inverter sættes til bilen, og omdanner bilens 12V til enten 220 eller 230V vekselstrøm. Dette er tilsvarende de stikkontakter som der findes i almindelige boliger.

En inverter kan også være en stor fordel at anvende på arbejdspladsen, da den har en kompatibel og hensigtsmæssig strømtilførelse. Man kan få disse som egner sig både til cigarettænderen i bilen og USB-stik i bilen, hvilket gør det nemt at omdanne strøm.

Omformere strøm

Det kan være en fordel at omforme sin strøm, hvis man ikke er i nærheden af en stikkontakt. Hvis det er til erhvervsbrug, er dette noget for både håndværkere og fotografer. Når man omformere sin strøm, styrker det ens arbejdsopgaver. I de mørke og kolde timer, er det nu muligt at have projektører eller andre lamper med, som kan modtage strøm fra bilen eller båden.

Endvidere kan der tilsluttes solceller. En lille unik inverter der omformere strøm til noget praktisk, og som findes i både billige og dyre prisklasser. Afhængig af ens strømforbrug og adgang til flere stikkontakter, er det forskelligt hvilken type man bør anvende.

Strømmens funktionalitet

Det er de færreste der kan undvære strøm. Strøm bliver produceret via vindmøller og enkelte solceller. Når der produceres strøm, er det muligt at lave mad på komfuret, have kold mad i køleskabet, fryse tingene ned i fryseren og have lys i huset.

Hvis ikke der er strøm til boligen, er det heller ikke muligt at have varme. Det hele hænger sammen, og hvis det ene ikke fungere optimalt, er det heller ikke altid det andet fungerer som det skal. Hvis der er problemer eller tilføjelser til boligens strøm, bør man anvende en elektriker.

Strøm er ikke noget man bør lege med, eller tro man kan arbejde med hvis man ikke har prøvet det før. Hvis man gør noget forkert med strøm, er der stor sandsynlighed for at man får stød. De fleste stød giver et rap over fingrene, men der kan forekomme et stort stød som kan være noget mere farligt.

omformer

Kortslutninger og brand

Hvis man alligevel leger med strøm, og man gør noget forkert kan der opstå kortslutninger. I de fleste tilfælde, slår relæet fra. Dog kan der udvikle sig brand i ledningerne inde bag ved væggene. Dette kan være farligt, da det i værste tilfælde kan udvikle sig til hele huset. Hvis du vil undgå disse uheld, bør du ikke selv sætte lamper eller koble hårde hvidevare til. Anvend professionelle håndværkere.