Flere og flere danskere er begyndt at drikke vin

god brunello vin
lokalavisenvesterbro

Der ses i dag en stigende tendens i danskere, der vælger at drikke vin frem for, for eksempel en øl eller andet der indeholder alkohol i form af en eller anden form for drink. Og det kan der være flere gode grunde til. Den største er dog nok, at der er mange, der elsker en god vin, der kan være med til at fuldende ethvert måltid som for eksempel en Brunello vin. Her er der nemlig tale om en vin i den aboslut bedste klasse. Og netop derfor kan det være, at du bør vælge brunello di montalcino vine næste gang, du skal krydre lidt for dine smagsløg.

Næste gang du skal købe vin, bør du vende blikket mod en Brunello di montalcino vin

Når der er tale om en Brunello vin, er der tale om en lækker drik, der er frembragt fra op til 40 år gamle vinstokke. Disse er placerede på de bedste Sanlorenzos sydvente parceller. Alt høsten og den efterfølgende næsdomme selektering foregår med håndkraft, og derfor er der virkelig blevet kælet for ingredienserne i disse fine vine. Efter en let presning sker gæringen under temperaturstyring i rustfri stålkar. Og det varer ca. 25-30 dage. I den periode sker der flere gange det, som kaldes for remontage. Det betyder, at moste pumpes hen over skallerne.

Den malolaktiske gæring sker på gamle fade, og herefter lagres vinen sur lie i hele 36 måneder i brugte fade på 30-35 hl for, at der på den måde opnås den helt perfekte ligevægt. Efter flaskningen bliver vinen lagret yderligere 6 måneder, før den er klar til at blive solgt.

rødvin
People Hands Getting Bottle of Red Wine

Der er tale om en meget nænsom vin, der for alvor forkæler alle nuancer af ens smagsløg

Med den meget nænsomme behandling af er brunello vin derfor klar rød, dog med et let transparent skær. Og ejer man en højaromatisk næse, vil man kunne fornemme den milde duft af både modne kirsebær, hindbær, chokolade, skovbund og sød lakrids. Derfor er denne vin i munden en ren og dyb frygtsmag, der virkelig forkæler ens smagsløg. Syren er dejlig og saftig, og tanninerne giver den klassiker Sangiovese-kant, mens eftersmagen er yderst imponerende i sin længe som blot understreger den fantastiske Brunello.

Find en Brunello vin der passer til dig – uanset dine hensigter

Brunello vinen findes i flere forskellige varianter, og derfor er der med sikkerhed en, du vil synes om, hvad end du er erfaren vindrikker, eller du er en af de mange, der er begyndt at hoppe med på vognen. Og det er også lige meget, om du gør det, fordi du har hørt, at det er sundt med et godt glas vin om dagen, du gerne vil have lidt mere klasse, når du mødes med dine venner, eller du bare gerne vil blive bedre til at nyde de små former for luksus, som der også er i hverdagen. For når det komme til en Brunello vin, er der så sandlig tale om selvforkælelse, der er i højsæde.