Guide til flexleasing

flexleasing til bil

Står du og skal have dig en bil og overvejer at flexlease den? Det er ingen hemmelighed, at det nogle gange kan være svært at finde rundt i alt det, man egentlig bør vide om flexleasing. Det er umådeligt svært at finde ud af, om det faktisk kan svare sig, og hvorfor det kan svare sig. Men det kan være en god idé at sætte sig ind i, da der følger nogle fordele med flexleasing, som kan være gode at kende til. Herunder er en guide til flexleasing som gør det lettere for dig at vide, om det kan komme dig til gavn.

Hvad er flexleasing?

Flexleasing vil sige, at man kan lease en bil fra et leasingfirma uden at skulle betale den fulde registreringsafgift, som er på 150% af bilens pris. I stedet betaler man månedligt en meget mindre procentvis ydelse, og derved er det også mere realistisk at kunne køre rundt i en luksusbil uden at skulle ruinere sig selv og sin økonomi fuldkomment. Derfor giver flexleasing mulighed til, at man kan opnå sine drømme og køre rundt i den bil, man har gået og tænkt på så længe.

Den største forskel på privatleasing og flexleasing er ved endt kontrakt. Ved privatleasing lejer du en bil ved at betale et engangsbeløb og herefter et fast beløb hver måned. Når din kontrakt er udløbet, afleverer du bilen tilbage, og her må du ikke have påført bilen skade. Nu er bilen ikke længere dit ansvar, da det ikke er dig, der skal stå for at sælge bilen videre. Til gengæld har du en kilometerbegrænsning hvert år, som du skal holde dig indenfor, når du privatleaser.

Når du flexleaser er der ingen kilometerbegrænsning. Du betaler ved flexleasing også et engangsbeløb og en månedlig ydelse, men disse er lavere end ved privatleasing. Flexleasing er den leasingtype som minder allermest om at eje en bil selv. Selvom du ikke ejer bilen, er det nemlig stadig dig, der skal sørge for at den bliver synet og repareret, hvis noget går i stykker.

flexleasing erhverv

Fordele og ulemper ved at flexlease en bil

Der er naturligvis både fordele og ulemper ved at flexlease en bil, og her skal man opveje disse mod hinanden for at finde ud af, om det kan svare sig at flexlease.

En fordel ved flexleasing er, at der ikke er nogen årlig kilometerbegrænsning. Det vil sige, at man kan køre så langt, man vil, uden at skulle bekymre sig. En anden fordel er, at bilen står uden afgift og derfor er nemmere at gensælge, da den derfor også kan sælges til andre lande. Man har en mindre månedlig ydelse og et mindre startbeløb ved flexleasing.

Ulemper ved flexleasing er blandt andet, at man selv skal stå for at syne bilen og sende den til reparation. Disse ting er inkluderet i prisen ved privatleasing, og er derfor ikke dine bekymringer. En anden ulempe er, at bilen har en restværdi, som er indskrevet i leasingsaftalen. Hvis denne værdi ikke matcher virkelighedens verden, så kan du risikere pludselig at stå og skulle betale en masse penge.