Havfiskeri for alle

Havfiskeri

Havfiskeri er en populær hobby. Mange tror, at det kun er for den ældre generation, men sandheden er – alle kan fiske! Havfiskeri er en sjov og lærerig måde at være selvforsynende på – såfremt der er bid selvfølgelig.

Læs her, hvorfor havfiskeri er noget for alle.

Godt grej er vigtigt

Hvis du tænker, du gerne vil give dig i kast med havfiskeri, er det vigtigt, at du har styr på dit udstyr. Du skal sørge for at have det rigtige. Lige fra gode vaders og vandtætte gummistøvler til spraglede pirker og den korrekte fiskestang. Det er en god idé at investere i det helt rigtige grej til lige netop din fisketur. Husk på at det er en investering i dig selv.

Du kan rådføre dig hos din lokale fritidsforretning, men i særdeleshed også online. Her er der mange gode råd at finde vedrørende påklædning, udstyr og meget andet. Du kan også finde videoer, der vejleder dig i at binde snøre, opsprætte fisk osv.

Saml vennerne og skab nogle gode minder I sent vil glemme. Det er dét havfiskeri kan! Fællesskabet omkring den fælles passion er storslående, og det gør de mange timer på havet værdifulde.

havfiskeri

Havfiskeri når det er bedst

Danmark er et skønt sted. Især fordi der er kyst hele vejen rundt. Ved Vesterhavet ser man altid havfiskere i færd med at fange en masse flotte fisk. Havfiskeri afhænger typisk af vind og vejr. Her er det en god idé at tjekke en såkaldt fiskekalender på nettet. Den giver dig informationer om, hvor og hvornår det er det helt rigtige fiskevejr. Har man oversigt over vind- og vejrforhold, kan man med fordel samle grejet, pakke bilen og køre ud i det ganske land.

På fisketur med familien

Som nævnt før er havfiskeri for alle. Du kan med fordel tage dine børn – sågar børnebørn med til vandet. Her er det bare vigtigt, at du sørger for sikkerheden. Tag dem med en dag, hvor havet er forholdsvis stille. Mon ikke de hurtigt får smag for det. Der er noget helt særligt ved at fange sin egen fisk. Det er som at bygge sit eget bord eller male sit eget maleri. En vidunderlig tilfredsstillelse. Det vil dine børn- og børnebørn også mærke. De er jo altid stolte af ting, de selv har fremstillet i børnehaven, så fiskeri er en god måde at øge deres selvtillid på.

Derudover er kvalitetstid vigtigt. Der er ikke noget bedre end en far-og-søn tur. Bare jer to og det åbne hav. Her er der rig mulighed for dybe samtaler eller vittige jokes. Havet er for alle.

Klimavenlig fisk

Det er ingen hemmelighed at klimaet er under pres. Flere opfordres til at leve vegetarisk og skrue ned for deres klimaaftryk. Her er fisk en genial mulighed for at aflaste klimaet en smule. Erstat de ”almindelige” måltider med en fiskeret et par gange i ugen. Fisk er samtidig vores største kilde til omega-3 fedtstof og samtlige andre vitaminer. Nu er der altså ingen undskyldning for ikke at hoppe med på fiske-bølgen…