Lokal iværksætter har succes med at sælge børnefødselsdage

10 års fødselsdag afholdt af børnefest
lokalavisenvesterbro

Børnefødselsdage kan for mange være en stressende og anstrengende affære, hvilket også resulterer i at mange børnefamilier vælger at afholde arrangementet et andet sted end deres private hjem. Det er en skam, eftersom det fjerner lidt af det personlige og følelsesmæssige element for børnene, som de ellers ville opleve ved at se deres klassekammerats værelse og legetøj. Det problem oplevede Peter Selin, da han selv skulle hjælpe sin mor med at afholde sin lillesøsters børnefødselsdag for nogle år tilbage, og det blev startskuddet på hans virksomhed Børnefest.dk.

”Jeg sad en dag og skulle hjælpe min mor med at arrangere min lillesøsters fødselsdag, og det var svært, eftersom de eneste muligheder vi kunne finde, var en børnefødselsdag på McDonalds eller i en bowlinghal – og det blev sgu en anelse for upersonligt og tamt. Familier nu til dags har meget travlt, og mange vælger at dyrke deres karriere. Det betyder, at en børnefødselsdag hurtigt bliver en belastning fremfor glæde, og det synes jeg er en skam. Derfor valgte jeg at starte Børnefest.” – Peter Selin.

børnefest logo

Børnefest er et koncept, hvor du som privatperson har mulighed for at bestille en komplet børnefødselsdag med både mad, underholdning og værter, der kan være behjælpelige under hele fødselsdagen. Det giver selv travle børnefamilier mulighed for at afholde en meget personlig, underholdende og ikke mindst uforglemmelig børnefødselsdag, hvor nærvær fremfor samvær er i højsædet.

Der er et kæmpe marked for børnefester herunder fødselsdage, fastelavn, halloween og andre store mærkedage, hvorfor konceptet er intet mindre end genialt. Forældre, institutioner og virksomheder kan spare både tid og penge ved at hente hjælp udefra til at afholde deres børnearrangementer. Det gik op for Peter meget hurtigt, da de første ordrer på børnefester begyndte at komme.

”Det startede lidt på hobbybasis, og derfor brugte jeg ikke penge på markedsføring i starten, men fik alligevel en håndfuld ordre i bogen fra besøgende, der kom fra Google.” – Peter Selin.

I dag tilbyder Børnefest en bred vifte af forskellige underholdningselementer og madvarer, der kan skræddersyes efter behov.

Mindre tid brugt på planlægning og indkøb

En af de største tidsrøvere i forbindelse med børnefødselsdage er planlægning og ikke mindst sammensætning af sund mad, der ikke træder nogle børnefamilier over tæerne. I dagens Danmark er der øget fokus på bæredygtighed, økologi og velvære, hvilket stiller højere krav til os som forældre, og en usund kost kan hurtigt blive et debatemne til næste forældremøde. Derfor har Børnefest udelukkende et udvalg af økologisk og sund mad, som kan bestilles og justeres efter behov. Her kan du vælge mellem blandt andet oksefrikadeller, pastasalater, grøntsagssnacks og kyllingepølsehorn. Derudover er der selvfølgelig også et sødt element i form af en kagemand med slik på, da det trods alt er en selvfølge til en børnefødselsdag. I forhold til drikkevarer kan der også frit vælges mellem økologisk sodavand, juice og kakao. Er der særlige ønsker til en menu, kan det skræddersyes nærmere ud fra behov.

Med den tid sparet kan energien, som forældre lægges der, hvor det rent faktisk er sjovt.

sund vandmelon juice

Underholdning der aldrig vil glemmes

Som forældre ønsker vi at gøre børnefødselsdagen til noget helt særligt for vores barn, men det kan være svært at opfinde nye og spændende lege, som ikke er blevet brugt førhen til deres venners fødselsdage.
Lege hører selvfølgelig til en god børnefødselsdag, og der er mange at vælge mellem herunder en klassisk skattejagt, som du aldrig vil gå galt i byen med. Skal fødselsdagen i år dog være noget helt særligt – enten fordi dit barn fylder 10 år, eller måske bare fordi du gerne vil gøre noget specielt – så kan Børnefest hjælpe dig med det. Børnefest tilbyder underholdning i form af både hoppeborge, oppustelige fodboldbaner, danseopvisninger eller show af en dygtig tryllekunstner, som kan være med til at gøre børnefødselsdagen unik og mindeværdig.

danseopvisning foran børn

Ønsker du noget voksenhjælp under dagen, kan du leje en vært- eller værtinde, som hjælper med at afholde børnefødselsdagen i god ro og orden. Børnefest har nemlig aftaler med en række pædagogstuderende, som er van til at håndtere børn i små aldre, og kan derfor være med til aflaste dig. Det betyder også, at du kan bruge tid på at være tilstede og nærværende med børnene, som i sidste ende er det der betyder alt.

Børnefødselsdag på begrænset budget

Det koster penge at få andre til at arrangere din børnefødselsdag, hvilket det selvfølgelig ikke er alle børnefamilier, som har mulighed for. Heldigvis kan du også selv afholde en succesfuld og mindeværdig fødselsdag, uden at gå på kompromis med din egen privatøkonomi. Skal du bruge hjælp, kan det altid være en god idé at starte med og spørge venner, familie eller endda de andre børns forældre. De fleste vil synes, at det er super hyggeligt at hjælpe til, så længe du selvfølgelig sørger for lidt charmerende forplejning undervejs.

piger der leger med maling

Underholdning behøver som sagt heller ikke at være ekstravagant, og du kan komme rigtig langt med nogle sjove børnelege. Det er blot din fantasi, der skal sættes i spil.

I forhold til mad så kan du hurtigt selv diske op med nogle hjemmelavet pølsehorn, pizza eller lasagne. Til desserten vil det ligeledes være nok med en regnbue is eller slikpose, eftersom det vil være nok til at slukke sukker trangen hos de små.

Der er masser af god inspiration til børnefødselsdage at hente ude på internettet, hvis du skal afholde en fest i den nærmeste fremtid.