Vælg det rigtige legetøj til den lille

3 år barn leger

Livet som ny forælder er sjældent særligt nemt. Først og fremmest betyder det selvfølgelig, at stadig mere af din tid skal bruges på dit barn fremfor at pleje dig selv, dit parforhold eller dine venner. Derudover er der selvfølgelig den kroniske mangel på søvn samt den allestedsnærværende angst for at gøre noget forkert. På trods af alle de overfornævnte negative konsekvenser ved livet som ny forælder, er der nemlig ikke noget bedre end at se sit barn smile ovenpå en hård dag eller se dem vokse op og blive et godt og sympatisk menneske.

Alderssvarende leg og legetøj er vigtigt

I den sammenhæng spiller leg faktisk en overraskende stor rolle. Først og fremmest fordi børn elsker at lege, men udover de emotionelle fordele, bidrager leg også til barnets neurologiske og motoriske udvikling. Hvis du gerne vil bidrage til den slags, kan du altså gøre det ved noget så simpelt og hyggeligt som at lege med dit barn eller købe dem noget alderssvarende legetøj.

Det faktum, at det gerne skal være alderssvarende, er nemlig også vigtigt. Det skal selvfølgelig appellere til barnets interesser og sætte fantasien i gang, hvilket bliver sværere og sværere med alderen. Derudover skal det dog også gerne spille på de evner og den udvikling, barnet undergår på det alderstrin. Er dit barn således omkring 3 år, bør du selvfølgelig finde legetøj 3 år.

Legetøj til børn på 3 år kan være mange ting, hvorfor den bedste guide du kan finde til godt legetøj 3 år, er din 3 årige selv. Vil du, som nævnt ovenfor, gerne finde legetøj 3 år, der understøtter barnets udvikling på det alderstrin, kan det dog også godt svare sig at beskæftige sig en smule mere, hvad der egentlig sker i livet for en 3 årig.

legetøj barn

Sådan udvikler den 3 årige sig

Svaret er, at der faktisk sker rigtig meget. For eksempel er det i den alder, at barnet for alvor begynder at forstå sin egen kontekst i verden, og derfor også begynder at ege med sociale roller. Det er et enormt vigtigt skridt i barnets udvikling af en emotionel intelligens. Og bør derfor naturligvis understøttes. Det kan for eksempel gøres med dukker eller lignende, som altså sagtens kan have en appel til både drenge og piger.

Derudover kan legetøj til børn på 3 år også med fordel tage hensyn til det faktum, at det netop er alderstrinnet, hvor mange børn begynder at træne finmotorikken. Har du set din andel af krusedulletegninger, er du måske nok klar over, at den endnu ikke sidder i skabet, men den er i hastig udvikling i den alder. Det kan understøttes med mange forskellige stykker legetøj såsom, LEGO, små puslespil og lignende.

Slutteligt er 3 år også alderen, hvor den intellektuelle udvikling for alvor tager fart. Det betyder, at barnet begynder at suge viden til sig i store mængder, hvorfor legetøj 3 år også bør tage hensyn til den udvikling. Børnebøger til højtlæsning kan nemlig også sagtens tæller som legetøj 3 år.