Sådan holder man arbejdspladsen ren for alle

send påskeæg

En ren arbejdsplads er vigtig for et godt arbejdsmiljø. Det kan være svært at koncentrere sig i et rodet og beskidt miljø, faktisk meget svært. Netop derfor skal der gøres rent, og når det først er gjort rent, skal det gerne holdes rent, så meget som man nu kan, indtil den næste rengøring kommer. Læs mere om, hvordan man holder arbejdspladsen ren og flot her.

God stemning og hjælp fra hinanden

Den bedste måde at holde et sted rent på, er at holde en god stemning og hjælpe hinanden. Det lyder måske skørt, men det er det slet ikke. Hvis man kan være rare og søde mod hinanden, og minde hinanden om ”hov, der tabte du lige noget skrald, smider du ikke det ud?” på en sød måde, så vil det gøre en kæmpe forskel. Det nytter nemlig ikke noget at råbe ad hinanden. God stemning handler ikke kun om at kommentere på det skrald vi taber og det svin vi laver.

God stemning handler om at være rare mod hinanden generelt. Man kan for eksempel sende hinanden påskeæg. Ved at sende påskeæg giver man hinanden en følelse af samvær og hygge. Det forbliver dog ikke kun i påsketiden, de sendte påskeæg vil hele tiden være en påmindelse om den gode stemning på stedet. Så hvis man gerne vil have en god stemning for at holde stedet renligt, så send påskeæg!

Det er nemt at hjælpe hinanden, for at holde det renligt. Når i først har fået den gode stemning, føles det ikke som en dårlig kommentar, når nogen kommenterer på, at du har tabt dit skrald. Hvis der er dårlig stemning, kunne man måske blive irriteret og så ikke gide at rydde op efter sig selv.

send påskeæg

Sådan holder du dit rent

Når man skal holde noget rent, hvor der er flere mennesker til stede, kan det være en god ide, hvis man først og fremmest fokusere på sit eget. Hvis alle holder deres eget lille område rent, vil det i den store helhed være relativt rent. Så er der måske nogle små hjørner og andre steder, hvor der ikke er nogen, der har sit eget sted. Så må I hjælpes ad, for at holde de få steder renligt.

For at holde dit eget sted renligt, skal du altid lægge tingene på sin plads, efter du har brugt det. Det kan godt være du ikke lige magter at lægge blyanten ned i nederste skuffe sammen med de andre blyanter. Men bliver du ved med ikke at gide det, bliver det værre og værre med tiden. Derfor skal du virkelig tage dig sammen. På slutningen af dagen, kan du tage en hurtigt oprydning på dit sted. Så er der flot igen i morgen, og sådan gør du hver dag for at holde det rent.

Sådan sikre man sig en renlig arbejdsplads, og det er bare langt nemmere, når man kan hjælpe hinanden og har en god stemning på arbejdspladsen. Om man får det medsendte påskeæg eller julegaver er lige meget. Så længe der er renligt, er alt godt.