Tag en pause fra den hektiske hverdag i dit sommerhus

bambus hængekøje
lokalavisenvesterbro

Skal du også bruge sommeren i dit sommerhus? Mange skal i år bruge deres sommerferie i det danske landskab. Det betyder en del vælger at tage et par uger i deres sommerhus. Turen i sommerhuset er en dejlig måde at bruge tid sammen med familien på, da man her får tid og ro til at komme ned i helt andet gear. Her kan man få slappet af og blive ladet op, så man er klar til atter at gå i gang med at arbejde. Når man vælger at bruge lang tid i sit sommerhus, med formål at genoplade, er det vigtigste egentligt at man får skabt de rigtige omstændigheder. Det betyder at man med fordel kan forsøge at gøre lidt ekstra ud af sommerhuset. Hvis man normalt er typen der ville tage på en ferie i Sydeuropa, så kan man prøve at få lidt af denne skønne stemning op i sommerhuset. Nogle tænker måske at det er svært da naturen og klimaet er anderledes i Danmark, men det er muligt, hvis man for eksempel vælger sit yndlingsspot i haven ud, og indretter sig med en hængekøje nogle stole og borde, måske nogle bambustæpper og nogle stearinlys. 

Indret en udendørs stue med en hængekøje

Når man er i sommerhus, vil som regel gerne bruge det meste af tiden udenfor, hvis vejret er til det selvfølgelig. En måde at gøre sin have ekstra hyggelig på, er ved at indrette den i stil med en indendørsstue.  En af de ting der med det samme vil sætte den rette stemning, er en hængekøje. Man kan nemt finde én hængekøje, som har denne sydamerikanske stil. Den slags hængekøje vil være et godt valg, hvis man ønsker at skabe en mere eksotisk stemning i sin have, da den type hængekøje ofte er stribet i de skønneste farver. Dernæst kan man bygge videre rundt omkring hængekøjen. Her kan man finde nogle rigtig fine udendørs tæpper, som kan være godt til at samle den lille ”stue”. Udover en hængekøje og et tæppe, så kan man tænke i andre møbler der indbyder til at man kan sætte sig, eller ligge sig godt tilrette med en god bog og måske et glas køligt vin. Det kan være en ide at vælge nogle lave lidt loungeagtige møbler, på den måde kan man virkelig skabe den hyggelig hjemlige stemning. Nogle flettede møbler med store puder og hynder, vil helt sikkert spille godt sammen en hængekøje.

hængekøjer

Husk lys!

En ting man absolut ikke må glemme når man indretter sin have, er lys. Det kan nemt blive glemt, da man i dagtimerne ikke tænker over det. Men er der noget hyggeligere end de lange og sene sommeraftener man tilbringer udenfor? En hængekøje vil typisk hænge mellem nogle træer, derfor skal man da udnytte træerne, her kan man hænge lanterner op, og eventuelt have nogle af de mere solide i metal og glad på jorden. På den måde er man i hvert fald sikret at der er et hyggeligt lys, så man kan fortsætte snakken, om man ligger i sin hængekøje eller sidder i den bløde stol.