Lav selv smykker med familien

lav selv smykker
lokalavisenvesterbro

Håndværk er en af de mest stimulerende beskæftigelser for dit sind. Kreative udfoldelser kan være med til at give en indre ro, som det kan være svært at finde i hverdagen. Smykkefremstilling er nemt at komme i gang med og det har utrolig mange fordele for din sindstilstand. Her kan du læse lidt om hvordan du kommer i gang, og hvad du kan få ud af at lave smykker selv eller sammen med familien.

Håndarbejde afstresser

Det er ikke nogen hemmelighed at håndarbejde kan hjælpe dig med at opnå et bedre mentalt helbred. Som enhver form for kunst kræver det tid at lære teknikken ordentligt. Det kan dermed bruges som en form for afslappende terapi. Du lærer at koncentrere dig om én opgave, som er med til at koble hjernen fra og virker afslappende.

Når du har gang i et kreativt projekt, bliver din hjerne mere stimuleret og du får mere selvtillid. Her er smykkefremstilling et klokkeklart eksempel på en kreativ og stimulerende aktivitet. Det er relativt nemt at komme ind i, det kan være en afslappende hobby og det kræver tålmodighed og kreativitet.

Problemløsning styrker din kreativitet

En aktivitet som at fremstille smykker, er en kreativ udfoldelse, der handler om problemløsning. Problemløsning er særligt sundt for hjernen, da det hjælper med at udfordre dig og du bliver dermed bedre til at løse andre problemer. Den kreativitet du får ud af at løse problemer eller lære nye teknikker kan bruges i stort set alle henseender i dit daglige liv. Det er ikke kun godt for det du arbejder med her og nu; det kan også give dig håndfaste evner, som det er muligt at overføre til dit arbejde eller privatliv.

Hvis du tænker på at lave dine egne smykker, eller leder efter materialer til at komme i gang, kan du besøge Janehof.dk. Her kan du finde bl.a. smykkematerialer til lav selv smykker startsæt og smykkelåse til lav selv smykker.

sjove smykker

Lav selv smykker: Det er godt for hjernen

Samtidig med at hjernen bliver udfordret, bliver det også nemmere at slappe af. Din opmærksomhed er centreret på én aktivitet, der har et tilfredsstillende mål. Når du opnår disse mål, udløser din hjerne signalstoffet dopamin, det der også kaldes hjernens belønningssystem. Forskning har vist at et kreativt håndværk, som strikning, maling eller fremstilling af smykker er med til at udløse dopamin, på en sund og naturlig måde. Når du opnår succes i en af dine udfoldelser, kan det føles næsten euforisk, fordi din hjerne giver dig en belønning for dit hårde arbejde.

serotonin

Det er aldrig for sent at komme i gang

Det gode ved en kreativ hobby, er at det kan gøres uanset hvor sent du går i gang. Der er altid tid til at lære et nyt håndværk, der kan være med til at stimulere dig på ny. Den store fordel ved fremstilling af smykker er at det kan gøres alene eller i grupper og du kan tage det ligeså langt, som du har lyst til. Du kan samle flere mennesker, der deler den samme interesse.