Prøv disse alternative hobbyer i sommermånederne

lokalavisenvesterbro

Mangler I efterhånden noget sjovt at lave derhjemme? Måske har I samlet hundrede puslespil, lagt perler, spillet fodbold og bagt småkager til ukendelighed? Så er der heldigvis hjælp at hente. Der findes nemlig masser af sjove alternativer til det, I plejer at lave derhjemme. Det handler bare om at turde tænke kreativt og at prøve noget nyt. Her får I forslag til, hvordan I på bedste vis kan få lidt ekstra sjov ind i hverdagen, imens vejret stadig er til at være ude.  

Kast jer ud i graffiti  

Du tænker måske, at graffiti ikke ligefrem er noget, du har lyst til at opfordre dine børn til at beskæftige sig med. Men det er faktisk en rigtig sjov interesse, og der findes masser af muligheder for at øve det på ganske lovlig vis. Det behøver nemlig ikke være på forskellige bygninger i nattens mulm og mørke. I kan for eksempel dedikere en væg til graffiti derhjemme.  

Dermed ikke sagt, at I skal stille jeres husmur til rådighed. I kan nemlig nemt og smart stille en stor træplade op, som kan fungere som væg, og den kan I altid fjerne igen, hvis I bliver trætte af den. Så skal I faktisk bare have fat i noget spraymaling. Det kan I blandt andet få fat i på https://www.maler-maling.dk/maling-indendoers/spraymaling. Her er der masser af gode farver at vælge imellem. Det kan være en god ide at starte med en bestemt slags maling, hvis børnene er små. Man kan nemlig få en blanding, som består af akryl og sukkervand. Her kommer ingen giftige gasser, så det er smart, hvis du bor sammen med små kunstnere, der ikke altid tænker over, hvad de indånder.  

Lav mad med den danske natur 

Der er masser af lækre ting i vores natur, som er perfekte at putte i maden. Der er selvfølgelig de helt oplagte: frugter, krydderurter og nødder. Men der vokser også meget andet, som både smager godt og er sundt. Derfor kan I med stor fordel gå på jagt i de danske skove, ved strande og endda i jeres egen have, og når I kommer hjem efter en lang dag, kan I gå i køkkenet. Her kan I eksperimentere med spændende ingredienser, der giver maden nye smage, og som giver muligheder for at opdage retter, I aldrig har prøvet før. 

Det er naturligvis vigtigt, at I sørger for kun at plukke ting i naturen, som I med garanti ved er spiselige. Derfor er det en god ide at investere i en bog eller app, som kan hjælpe jer med at genkende den danske naturs spisekammer. Hvis I er tvivl om noget er spiseligt, er det bedst at lade det være. Der er ingen grund til at skulle på hospitaler, fordi I bare lige skulle prøve en ny plante I fandt.  

Faktisk er der efterhånden en del kurser, hvor I kan lære, hvad I kan bruge i madlavningen fra naturen. Sådan et kunne I også tage på sammen som en hyggelig familieaktivitet, I kan dele med hinanden.