Sådan holder du dig i form i lockdown

træningsudstyr

Føler du dig også i dårlig form her i lockdown. Har du spist lidt for mange fastelavnsboller med varm kakao til de alt for lange zoom møder? Så får du her en række tips til god træning med- eller uden træningsudstyr.

Hjemmetræning

Der kan være mange former for hjemmetræning. Det kan være styrketræning på stuegulvet eller bare dét at få bevæget sig. Her kommer der nogle tips til de forskellige aktivitetstyper. Først og fremmest skal du altid huske en måtte, så du ikke skader dine knæ og håndled, når du træner med dit træningsudstyr. Sørg for at udstyret er sat, så det passer til netop dig i forbindelse med højde og drøjde. Der findes mange gode sider, hvor du kan finde træningsudstyr, der passer til netop dig. Prøv for eksempel siden https://sagatrim.dk. Her finder du en masse forskelligt træningsudstyr, du kan få udbytte af på stuegulvet. Hvis du ikke er til styrketræning, er der mange andre gode måder at bevæge sig på. Husk, at når du her i lockdown ikke længere skal cykle på eller fra arbejde – eller løbe efter metroen – så skal du jo få din motion på en anden måde. Der er altså ingen undskyldninger for ikke at holde formen. Gå eller løb derfor en tur i naturen for at få bevæget dig. Gør det alene eller med en ven. Det er terapeutisk og afstressende – husk det!

træningsudstyr

Træningsudstyr

Drukner du også i de mange muligheder, der findes i træningsudstyr-junglen? Hvilket virker og hvilket skal du vælge? Vi guider dig til det helt perfekte træningsudstyr til dig. Der findes den klassiske vægtstang eller håndvægte med valgmulighederne 2, 5 og 10 kilo, som du kan justere alt efter, hvor hårdt det skal være. Den populære kettlebell findes nu også i plast, så den ikke skader dit fine trægulv – eller dit gipsloft – afhængig af hvor stærk du er! Du kan tilpasse vægtklassen efter dit eget behov og ønske. Husk også de famøse elastikbånd, som kan pakkes i tasken og medbringes alle steder.

Coronakilo

Smid corona-kiloene med dit eget træningsudstyr gennem de sociale medier. I denne lockdown findes der utallige muligheder for at træne online. Danskerne står sammen i krisen, og er nu også samlet omkring træningen over Zoom. Her kan du bruge dit eget træningsudstyr, samtidigt med at du træner sammen med andre hjemme i stuerne. Så får du set de søde zumbapiger og vægtløfterklubben, og bagefter kan I smide benene op i sofaen med god samvittighed. Det gode ved virtuel træning er, at træneren endda hjælper med at vejlede dig. Selvom man ikke står ansigt-til-ansigt med træneren, så er det her den næstbedste mulighed!

Motivation

Motivation kommer og går – så frygt ej, hvis du er inde i en dårlig periode. Slap af og lav nogle af de ting, der gør dig glad. Så skal motivationen nok vende tilbage, når du er mentalt klar til det. Det kan være motivationen også bliver lidt bedre, når vejret begynder at blive bedre. Så får man nemlig mere lyst til at komme ud i det gode vejr.