Indret et hyggeligt læsehjørne i dit hjem

læselampe

Utroligt mange mennesker holder af at slappe af med en avis eller en god bog i ny og næ. Mange af disse mennesker får dog slet ikke sat nok tid af til at pleje denne hobby. Det kan skyldes mange ting, men en af årsagerne er muligvis, at de mangler et sted af dyrke den.

Hvordan skal læselampen se ud?

En læselampe er essentiel for et optimalt indrettet læsehjørne. Du bør dog gøre dig nogle ordentlige og grundige overvejelser, før du investerer i en læselampe. En af de overvejelser er om designet af læselampen. Herunder er overvejelsen om, hvorvidt det skal være en gulvlampe, loftlampe, bordlampe eller en væglampe for eksempel. Der er både fordele og ulemper ved alle typer lamper. I sidste ende er det dit valg at træffe, og valget kommer sandsynligvis meget an på personlige præferencer. Du kan finde et udvalg af læselamper her: https://www.lampegiganten.dk/laeselamper/

Vælger du en bordlampe, er det sandsynligt, at læsehjørnet indrettes ved din seng. Er det derimod gulvlampen, valget falder på, er det oplagt at indrette et hjørne med en lænestol og en hyggelig bogreol.

Skal læsehjørnet være diskret eller have en tydelig plads?

Når du vælger din læselampe og gør dig andre overvejelser om selve læsehjørnet, spiller det en stor rolle, hvor meget det må fylde i dit hjem. Vil du gerne, at det fylder meget, må læselampens design gerne være fyldigt og bemærkelsesværdigt – hvis du foretrækker det. 

Forsøger du tværtimod at gøre det relativt diskret som en del af eksempelvis kontoret, stuen eller soveværelset? Så er det en bedre idé at vælge en diskret læselampe i neutrale farver og et enkelt design. 

Der kan være mange årsager til at ville lave et diskret læsehjørne. Dog skal du helst have din plan for dette på plads. Hvis du ikke har belsuttet på forhånd, hvilket udtryk læsehjørnet skal give, kommer det hurtigt til at blive kaotisk. Det gør det pga. den manglende vision. Motivationen til at tage læsehjørnet i brug kommer sandsynligvis nemmest ved at give det en betydningsfuld plads. Har læsehjørnet med den flotte læselampe lov til at fylde, vil du oftere søge derhen.

Skal design eller funktionalitet prioriteres højest?

Det er en værdig overvejelse at have med i tankerne, om du egentlig prioriterer læselampens funktionalitet eller design højest. Ved du, at du tit sætter dig til at læse, når mærket er faldet på, er funktionaliteten væsentlig. Er du derimod bevidst om, at du sjældent læser efter mørkets frembrud, er det nemmere at forsvare at prioritere designet. Da vil den nemlig i højere grad være der for stemningens skyld end funktionens. 

Du kan selvfølgelig sagtens kombinere de to faktorer. Det er blot vigtigt at have gjort sig tanker om, hvis du forelsker dig i en smuk læselampe uden megen funktion – eller omvendt forelsker dig i funktionaliteten hos en læselampe, der ikke har et flatterende design. Da vil du dermed være parat til at afgøre, om det vil være forsvarligt at købe læselampen eller ej.