Gode råd til dig, der overvejer at indrette hjemmet med et plankebord

plankebord

Plankeborde er enormt smukke, og man kan godt forstå, at det er et bord, der har vundet hjerter hos mange danskere. Et plankebord er både smukt at have i spisestuen eller i køkkenet, men det kan f.eks. også fås i mindre størrelser til et sofabord. Det kan være, at der er nogle ting, som du skal overveje, før du tager den endelige beslutning om at købe et plankebord. I så fald kan du læse med i denne artikel.

Gør plankebordet mere personligt med bordben til plankebord

Noget af det smukke ved plankeborde er, at de alle er unikke, da de ikke er skåret ud af et stykke træ (eller flere stykker træ), og her er der ikke nogen, der er komplet end. Men det er klart, at man ikke lige lægger mærke til, hvor mange knaster eller lignende et bestemt plankebord har. Men hvis der er noget, som du nemt kan personliggøre dit plankebord med, så er det at vælge smukke bordben til plankebord som f.eks. findes på nettet. Med bordben til plankebord kan du skabe mange forskellige udtryk. Det kan være, at du godt kan lide bordben til plankebord med neutral stil, eller det kan være, at du gerne vil have bordben til plankebord med meget udtryk.

plankebord
Wooden Wood Backgrounds Textured Pattern Wallpaper Concept

Du skal huske at behandle det

Når man har et plankebord, så er det også en god idé, hvis man nogle gange sørger for at behandle det. Det kan nemlig have godt af, at man sørger for at give det lidt træolie engang i mellem. Det kan godt være noget, der skal gøres over flere omgange, da det godt kan tage lidt tid for træet at optage olien. Men det er noget, der virkelig kommer til at efterlade et smukt resultat, og så gør det naturligvis også, at du kan have glæden af dit plankebord mange år fremover.

Du skal sætte pris på den smukke patina

Et plankebord kommer til at ændre udseende med tiden, men det er noget, du skal lære at elske. Faktisk er der mange, der synes, at deres plankeborde bliver endnu smukkere med årene, når det også begynder at få noget patina. Det kan være, at du har det på samme måde? Ellers kan det være, at du kan lære at elske det smukke slid, som et plankebord naturligt vil få.

Et plankebord kan passe ind alle steder

Når det kommer til gode råd om, hvordan man kan indrette med et plankebord i hjemmet, så er den gode nyhed også, at der faktisk ikke findes den indretning, hvor et plankebord slet ikke passer ind. Det er nemlig så skønt, når man har noget i en naturlig farve, at det kan passe ind til alt. Plankebordet kan nemlig komplimentere selv de stile, hvor de ikke umiddelbart passer ind. Det er også skønt, at man får et naturligt materiale ind i hjemmet, fordi er det nemt at komme til at omgive sig med en masse, der er lavet af noget kunstigt.