Alt du skal vide om trapper indendørs

trapper indendørs

En indendørs eller indvendig trappe er en trappe, der binder en eller flere etager sammen i dit hjem. Der findes mange forskellige slags indendørs trapper, og derfor kan det også være svært at finde den helt rigtige. Hvis du gerne vil lære mere om trapper indendørs, og hvor du kan købe dem, så skal du bare læse med her! 

Køb af trappe online 

Det første og det vigtigste – hvordan køber du overhovedet en trappe? Det er alligevel de færreste butikker, der har et udvalg stående. Heldigvis er det slet ikke så svært endda. Du kan nemlig købe din nye trappe online, fx på dette link: https://www.stigefabrikken.dk/trapper/indendors-trapper

Inde på linket kan du finde mange forskellige slags trapper, der alle sammen kan bestilles online og leveres til døren. Hvis du ikke finder en trappe, der passer i målene til netop dine behov, så kan firmaet også lave trapper i specialmål.  

De forskellige slags trapper 

Generelt findes der tre typer af trapper til indendørs brug: 

Ligeløbstrappen har ingen knæk eller sving. Altså forbinder den dine etager med et enkelt, lige løb. Trinene er alle af samme størrelse, hvilket gør denne type trappe nem at konstruere, og den er derfor oftest også det billigste alternativ. Nogle ligeløbstrapper nyder godt af en eller flere reposer, så løbet ikke bliver for langt og unaturligt at se på i hjemmet. Kvart- og halvsvingstrapper har et ’knæk’ i deres forløb hhv. en fjerdedel og halvvejs oppe ad trappen. Disse typer trapper benyttes oftest, når der ikke er plads til en ligeløbstrappe. Trinene ved knækket er smallere i den ene ende, som er typisk den ende, der vender ud mod rummet.  

Spindel eller vindeltrapper er den sidste type trappe. Begge disse slags trapper har et cirkulært løb, altså bevæger du dig opad i en cirkulær bevægelse. Spindeltrappen er bygget op omkring en pæl i midten, som trinene snor sig omkring. Vindeltrappen har ikke den centrale pæl, men er ellers bygget efter samme princip. Disse typer trapper til indendørs brug er gode, hvis du har begrænset plads.  

Det videre forløb 

Nu har du måske allerede valgt en af de tre ovenstående typer trappe. Nu skal du videre i processen – du skal vælge materiale. Langt de fleste trappetrin laves i træ, mens resten af trappen laves i en form for metal. Det vigtigste for trappen er faktisk trinene, da det jo er dem, du skal gå på. Derfor skal du vælge en trappe, du føler har behagelige trin.  

Når du skal vælge designet af din trappe, så er det vigtigt, at du forholder dig til, hvor meget den kommer til at fylde i hjemmet. Hvis den er gemt ude i et baglokale, så er det måske ikke så vigtigt, at du bruger en kæmpe formue på dens udseende. Hvis den derimod skal være midt i stuen eller lignende, så er det bedre, at du finder en trappe, der passer ind i indretningen af resten af dit hjem. Så bliver du aldrig træt af at kigge på den.  

Hvis du gerne vil købe din egen trappe online, så kan du følge linket længere oppe i artiklen.