Står du og skal bruge noget kopipapir?

kopi papir

Det er noget vi alle kan få brug for fra tid til anden, husk bare på hvor mange forskellige maskiner der kan bruge papiret, og ikke mindst – at papiret kan bruges på den manuelle facon, til at skrive eller male på, så ungerne også kan være med.

Men i udgangspunktet er det naturligvis printere og kopimaskiner der tager langt det meste, men har du tænkt over hvor mange forskellige slags der findes, og bruges i det daglige?

Det er ikke bare et spørgsmål om størrelse, hvor den mest brugte er A4, men A3 er også godt med, men der er også spørgsmålet om hvilken vægt og hvilket materiale det skal bruges i, om om det er miljøvenligt papir.

I virkeligheden findes der over 200 forskellige slags kopipapir, men det er med al sandsynlighed ikke noget du tænker over når der skal indkøbes papir til netop dit behov.

Hvad skal du vælge og hvorfor?

Først og fremmest er der kvaliteten der skal overvejes, og der findes faktisk en del producenter der laver hver deres bud på det perfekte kopipapir, også producenter der laver maskiner, og som derfor både har føling med maskinerne og det papir de bruger, men hvis du skal vurdere de forskellige mærker indbyrdes, er der nok ikke den store visuelle forskel på dem.

Men du kan i hvert fald vurdere dem på det de står for, det kan være papiret er bæredygtigheds-certificeret, det kan være lavet af genbrugspapir, det kan være du gerne vil have svanemærket kopipapir, eller sågar en slags der er lavet af eukalyptus.

Skal der være noget farve på, i stedet for det hvide? Jamen kopipapir kommer også i en stor variation af farver, der kan bruges hvis du skal lave noget der stikker ud, det kan være en invitation du skal lave, eller en flyer der skal sendes ud, eller et skilt der minder folk om noget vigtigt.

Brug endelig ikke mere end du har behov for

Der er absolut ingen grund til at du bruger mere papir end der er behov for, for at løse din opgave, og de simple grunde til det er hensynet til både miljø og din pengepung – den klassiske hvide udgave der bruges i de fleste maskiner, ligger på 80 gram pr. m2, men du kan sagtens få papirvægt på 90 eller 120 gram pr. m2, når situationen kræver noget der ser ud af mere.

Hvis du skal lave en plakat, en flyer eller en brochure, så skal du måske helt op i 160 gram eller endda endnu mere, hvor der som sammenligning kan bruges papir der vejer 250-300 gram hvis der skal laves anledningskort eller visitkort.

Men skal du bruge papir til at udskrive bilag som du normalt bruger mange af, og som blot skal gemmes til senere brug, så vælg gerne 75 grams papir til at klare opgaven.

Alle normale maskiner der bruger papir bruger A4, men langt de fleste bruger også A3, som kan være særdeles anvendeligt når du skal have lavet oversigter eller plakater der skal informere andre om noget vigtigt.