Sørg for at de rigtige får din arv efter din død

I dag lever vi i en verden, hvor man kan have en masse forskellige familie konstellationer. Den klassiske kernefamilie er ikke længere defaulten, hvilket også betyder, at der af og til kan opstå nogle problemer når en forælder går bort i en anden form for familie konstellation. Hvis man lever i en sammenbragt familie, med 2 børn, som hver kun har én biologisk forældre i familie konstellationen ønsker mange forældre, at deres biologiske barn for særeje, og så man undgår, at der kommer stridigheder børnene imellem når den ene forældre må af dage. Dette kan man undgår hvis man formulere en såkaldt særbørn konstellation, hvilket i korte træk betyder, at det er det biologiske barn til den afdøde forældre der arver. På den måde er der mest retfærdighed og man undgår stridigheder i en tid, hvor der bør være fokus på sorg efter døden. 

Hvad er særbørn?

Hvis man er i tvivl om hvad særbørn er, så kan man med fordel gå ind på fairjura.dk og blive klogere. Her finder du en masse informationer om det ellers lidt besværlige og uoverskuelige emne, som særbørn og udskiftet bo særbørn kan være. 

For at forklare det helt kort, så er særbørn, som navnet antyder, nogle særlige arveregler når det kommer til børn. Der kan være flere forskellige sammensætninger af særbørn, men man laver typisk en sådan konstellation, for at passe på børnene, så de ikke strides, hvem der skal arve hvad når du en dag skal af dage. Det kan også være, at du har flere børn, med nogle år i mellem sig. I en sådan situation kan man lave en konstellation der gør, at det ældste barn arver 50% af arven når den ene forældre dør, og det andet barn for det samme. På den måde bliver der ikke gjort forskel på børnene og man slipper fora t børnene strides efter din død. Man kan også lave en konstellation, hvor børnene arver noget særligt, som de ønsker sig. 

Få juridisk hjælp til særbørn 

Som tidligere nævnt, så kan juraen på dette område godt være lidt kringlet og svær at forstå. Derfor Kan det være en rigtig god ide, at man opsøger en form for juridisk hjælp, når det kommer til at formulere særbørn testamenter. På den måde slipper man for selv at dykke ned i en masse uforståelig jura, og kan nøjes med at snakke med sine børn om hvorfor det er vigtigt, at man udskriver et testamente. 

Det kan være svært at snakke om døden, men på et tidspunkt bliver det nødvendigt, og når børnene er så gamle at det alligevel er på tide, at man skriver et testamente kan det være en god anledning, til at tage det ellers ubehagelig emne op, og få sig en god og sund snak om hvad der skal ske efter din død. Nr alt kommer til alt, så er døden et livsvilkår, som man ikke kan undslippe, og derfor bør man også kunne snakke om den.