Smykker til mænd er ikke noget man skal grine af

De fleste mennesker vil sige, at smykker er noget, som kvinder bærer, og som mænd ikke bærer. Men med den stigende popularitet af blandede kønsroller og pars matchende tøj til par er det blevet mere og mere almindeligt at se mænd bære smykker også. Smykker og mænd går hånd i hånd, og populære genstande som ure og ringe købes af begge køn. Nogle mænd bærer dog flere smykker end andre, mens andre helt undgår dem. Nogen andre mener at overdrevne pyntning af smykker kan ses som homoseksuelt, forfængeligt eller meget materialistisk. Dette er dog langt fra tilfældet. Det er en forældet måde at tænke på, og smykker til mænd har været en tidsløs klassiker. Dyre accessories blev set som et eksempel på status tilbage i historien. Køb dine nye smykker i dag hos https://www.bestman.dk

Mænds mode udvikler sig

Selv om de fleste mænd stadig ikke bærer andre smykker end et ur eller en vielsesring (selv om det nu også er mindre sandsynligt), er der et voksende marked for smykker til mænd. De dage, hvor ørestikker blev betragtet som noget udelukkende feminint, er forbi – i dag ser man alle former for smykker på den almindelige mand: fra komplicerede perlearmbånd til sølvkæder og endda læderflettede chokers.

Men på trods af stigningen i smykker til mænd, tør kun få at bære dem. Den anden grund til, at især mænd tøver med at bære smykker, er, at de tror, at det får dem til at se mindre mandigt ud eller for materialistiske ud. Men hvad de ikke ved er, at det har eksisteret i århundreder og er blevet båret af begge køn i historien. Det er ikke noget nyt. Mange vil hævde, at hele formålet med smykker er at få nogen til at skille sig ud, hvilket betyder, at der ikke er noget reelt problem med at bære de dyre accessories i disse dage.

Gamle konger bar alle slags smykker, lige fra guldkroner og halskæder til ringe og armbånd. De havde ofte meget indviklede designs, og de dyreste smykker var lavet af guld, sølv eller ædelsten. Mange af disse smykker gik i arv fra generation til generation, og nogle af dem findes stadig i dag. Det mest berømte eksempel på dette er kronjuvelerne, som opbevares i Tower of London og bæres af dronningen ved ceremonielle lejligheder.

En modebevidst konge

Kong Ludvig XIV (1638-1715) blev anset for at være en af de største konger, Frankrig nogensinde har haft. Han gjorde også mænds smykker populære i hele Europa, fordi han begyndte at bære halskæder, armbånd og ringe ved hoffet. Dette inspirerede andre til også at gøre det – ikke kun kvinder, men også flere konger, prinser og medlemmer af adelen begyndte at bære de dyre accessories. Nu til dags er det helt almindelig at alle i samfundslagene bærer smykker. Både de rigeste rige, men også proletariatet bær smykker. Nogle af de rige benytter blandt andet deres ure accessories til åbne champagneflasker med for eksempel.