Proteinpulver – A til Z

proteinpulver

Proteinpulver og hele sundhedsverdenen kan være en kæmpe jungle. Der er mange ting, man skal vide, før man kaster sig ud i at købe sin første kasse proteinpulver. Hvis du ønsker at videre mere, så kan du læse med her og bliv klogere på proteinpulver, så du kan komme i god form på en sund og fornuftig måde.

Protein

Alle mennesker behøver protein og vi indtager det naturligt når vi spiser kød, mejeriprodukter, grøntsager og meget andet. Vi behøver dog en stor del protein – helt op til 1,5g protein per kilo kropsvægt – for at bevare vores muskelmasse. Derfor er det de færreste, der spiser nok protein. De fleste tænker ikke over, at der behøves så meget. Der er derfor også rigtig mange der bruger proteinpulver. Det kan være med til at du opnår bedre resultater med din træning.

Tilskud

Proteinpulver er et yderst populært og anerkendt proteinpulver. Der er rigtig mange forhandlere. Find de Bedste tilbud på proteinpulver på Bodyman. Her kan du finde rigtig mange forskellige produkter samt læse om, hvilke typer for proteinkilder, der passer til dig og din livsstil. Herinde kan du yderligere finde mange andre former for tilskud og produkter. Så kan du også blive klogere på de mange former for tilskud, man kan benytte sig af. Bliv klogere på kreatin, omega-3 piller, Zinktabletter og meget mere.

Former for protein

Der er så mange producenter, der hver især sælger mange forskellige typer af proteinpulver. Derfor kan det være en udfordring at vælge, hvilken slags proteinpulver der passer til dig og din livstil. Først og fremmest er der animalske- og vegetabilske proteinkilder. Derfor kan du, der er vegetar eller veganer allerede nu vælge den ene fra. Er man til animalsk proteinpulver finder man det mest almindelige – valleprotein samt kasein. Sidstnævnte optages i kroppen langsomt og er derfor ideelt at indtage inden man går i seng. Valleprotein, der er udtaget af komælk, optages i fordøjelsessystemet relativt hurtigt og passer derfor fint til hverdagsbrug og i forbindelse med et træningspas. Når man snakker valleprotein, kan man købe såkaldt valle isolat, som er meget fedtfattigt samt laktosefrit og derfor perfekt til dig, der er laktoseintolerante. Også det vegetabilske proteinpulver er laktosefrit og kan være udtaget fra ris eller soja. Risprotein er i øvrigt ideelt for folk med glutenallergi. Er man vegetar – eller især veganer – kan det være svært at indtage protein nok. Derfor kan et proteintilskud hjælpe. Det er altså ikke kun for træningspersoner.

træning

Supplement til den sunde livstil

Vælger man at indtage tilskud som proteinpulver, er det vigtigt, at man fører en sund og aktiv livsstil på samme tid. Man kan ikke leve usundt og så regne med at proteinpulver gør en forskel. Det er et tilskud og ikke en erstatning. Altså er det vigtigt, at du stadig forsøger at indtage nok naturligt protein gennem en sund kost. Yderligere afhænger det af, hvad du forsøger at opnå. Vil du tabe dig, skal du helt enkelt bare spise i et kalorieunderskud. Ved at spise nok protein, sørger du for at det er fedt, du taber og ikke muskelmasse. Ønsker du at øge din muskelmasse, skal du også have et højst protein- samt kulhydratindtag samt styrketræne regelmæssigt.