Nail Art Tager Over

kunst til negle

I de senere år har kategorierne af negledesign og kunst eksploderet. Det, der engang var en eftertanke, er nu en måde at udtrykke sig med perler, optiske illusioner, neglefarver, franske tip og meget mere.

Næste gang du trækker en flaske neglelak frem, skal du tænke på, hvordan folk har gjort det præcis samme i næsten 7000 år. Det er rigtigt – neglelakshistorien er lang. Når man går tilbage gennem historien for bedre at forstå denne praksis, der har spændt over civilisationer og kontinenter. Vi er tilsyneladende ikke de eneste, der kan lide vore negle på den bestemt måde. Selvom neglebehandlingers nøjagtige oprindelse ikke er fastlagt, siger mange kilder, at det begyndte i Indien ca. 500 f.Kr., da kvinder farvede fingerspidserne med henna – en praksis, der forsætter den dag i dag.

Alle designs

De flotte farver og vilde designs kan inspirere enhver. Der er mange grunde til at prøve et nail art startsæt – se eksempelvis på https://www.indigo-syddanmark.dk/. Den indlysende er absolut kreativitet. Du kan gøre hvad du vil, når og så ofte du vil med dine negle. Selvom du ikke er den mest fantastiske neglekunstner i verden, kan dit arbejde stadig blive anerkendt af neglekunstsamfundet. Neglekunstsamfundet er det mest støttende samfund og du vil altid blive givet ros (og nyttig kritik) på dine negle. Udover dette har næsten alle råd til at købe en flaske neglelak. Mal din negle i løbet af dagen eller natten, mens det regner eller sner. Neglelak går ikke af mode eller i det mindste ikke så hurtigt som tøj. Gode poleringer vil også vare i lang tid. Så når du køber nyt neglelak, spilder du ikke penge, du udvider din samling. Det tager også mindre plads end f.eks. sko.

Faktisk er det også blevet bevist, at menneskekroppen frigiver endorfiner under neglemaling, da farverne og mønstrene gør dig glad at kigge på.

guld negle

Gel Polish

En gel manicure koster mere end almindeligt og det er en længere processen at afslutte. Mange mennesker elsker gelnegle, fordi de holder meget længere end standard manicure. Gelpolish spåner ikke, så det kan holde i flere uger ad gangen. Man kan også lave masser af inspirerende kunst på denne slags negle. Du skal kun få det ændret eller fjernet, når dine negle vokser for langt ud. Hvis du prøver at vokse dine naturlige negle, er gel også et godt valg. Det tilføjer et lag af beskyttelse, der hjælper med at holde dine negle fra at bryde. Det kan dog være svært at komme af med, og det skal normalt fjernes på en salon. Men det er faktisk ikke særlig svært at lære selv.

Der findes utallige sæt, der kan købes online, hvor du kan få erfaring. Hvis du er interesseret i at tage det videre eller at få inspiration kan du også tage en negle-certificering, hvor du bliver lært, hvordan du anvender dem og endda kan lave dem på andre. Det er en evne, som altid er god at have i baglommen på ethvert tidspunkt i dit liv, da det både kan åbne døre og gøre dig glad.