Flettede kurve – smukke og anvendelige

flettet kurv med kat

De sidste par år har flettede kurve endnu engang vundet indpas i de danske hjem. Kurvene findes i mange forskellige udgaver, og kan bruges til alverdens ting. 
Mange har kastet sig over selv at lave en flettet kurv. Det kræver en vis tålmodighed og snilde, men det er fantastisk at kunne dekorere sit hjem med hjemmelavet håndværk. 
Har du ikke mod på selv at flette dine kurve, kan du heldigvis købe en, der er mindst ligeså flot. 

Find den flotteste flettede kurv 

Når du er på udkig efter en flettet kurv, er der flere forskellige ting, du bør overveje. Kurven vil som regel tjene et praktisk formål, så det skal den selvfølgelig være lavet til, men langt de fleste køber også flettede kurve, fordi de er dekorative. Derfor bør du vælge den kurv, du synes er allerflottest, og passer allerbedst ind i dit hjem. 
Der findes mange forskellige typer af kurveflet. Måske er du mest til en kurv med krydsfletning, en med spiralvævning, en med snøret kant eller noget helt fjerde. Mulighederne er mange, så det er bare med at gå på opdagelse. 

Kurve til boligen 

Flettede kurve har enormt mange brugsmuligheder. Du kan stort set finde en flettet kurv, der passer ind i ethvert rum i din bolig. 
F.eks. kan du få flettede vasketøjskurve, der hurtigt pifter dit bryggers eller dit badeværelse op. Du kan også få en kurv, der både fungerer som toiletpapirsholder, og har plads til ekstra ruller. 
I stuen kan du have en stor kurv stående med ekstra tæpper og puder, eller små kurve med potteplanter i. 
I køkkenet kan du have en flettet brødkurv, der præsenterer brødet på en flot og hyggelig måde. 

Kurve til udendørs brug 

En flettet kurv kan også bruges udenfor. I hvert fald, hvis den er lavet af rattan, som er et materiale, der kan stå imod vind og vejr. 
Du kan bruge en udendørskurv til planter eller til opbevaring af haveredskaber, men du kan også tage den med i skoven og bruge den til at samle svampe i. Op til jul kan du også samle mos, grankogler og andre ting til juledekorationer i den. 

Giv en kurv i gave 

Hvis du mangler inspiration til en fødselsdagsgave eller en julegave, så er en flettet kurv et rigtig godt bud. Du kan give kurven i sig selv, eller du kan fylde den med en masse lækre ting. 
Du kan f.eks. lave en frugtkurv. Det er især en god idé, hvis du har frugttræer i haven, du kan plukke af, men det er også helt fint at bruge købte frugter. 
Du kan også lave en kurv med slik, chokolade, småkager og andre godter. Spiselige gaver falder næsten altid i god jord. 
Skal det være lidt anderledes, kan du fylde en kurv med lækker kosmetik. Det kan være cremer, ansigtsmasker, shampoo, balsam eller andre gode ting, der indbyder til ren selvforkælelse. 
Der er mange muligheder, og det er kun fantasien, der sætter grænser!