Find den gode kvalitet inden for kaninfoder

kaninfoder fra burgess
lokalavisenvesterbro

Kaniner er ikke længere blot et lille pelsdyr, som familien anskaffer sig til junior, der så hurtigt bliver træt af dyret. Der er kommet meget mere respekt og interesse for kaniner fra teenagere og voksne, og mange holder efterhånden kanin på lige fod med dem, der holder hund og kat. Kaninen er et familiemedlem, der bliver forkælet og skal have det bedste af det bedste. Det har længe været normalt, at hundeejere gik meget op i, hvilken type foder deres hund fik. Sådan er det også med kaniner nu, og kigger du i de forskellige kaninfora med kanineksperter, så er der ingen tvivl: Det mest populære kaninfoder er Burgees Excel.

Burgees Excel kaninfoder hitter blandt kaninejere

Det er ikke helt tilfældigt, at Burgees Excel foder til kaniner optræder i så stort et omfang blandt debatter omkring fodring af kaniner. Burgees Excel er nemlig sammensat ud fra kaninens naturlige behov. De kaninpiller, som man kan købe i supermarkederne og andre billige discount produkter inden for kaninfoder, er ofte vitaminfattige sammenpressede græspiller. Hvis kaninen får dem hver dag, så svarer det lidt til, at vi andre går på Mc Donalds hver dag. Det mætter, men det er ikke sundt.

kanin og gulerød

Kaniners tarmsystem er følsomt

Kaniner har faktisk et meget sensitivt tarmsystem, så det er nemt at fejlernære en kanin. Den første misforståelse, som mange grønne kaninejere begår, det er at de tror, at foderet er den primære fødekilde for kaninen. Det er det ikke! Foderet svarer til, at kaninen får en daglig dosis vitaminer. Det er vi nødt til at give kaniner i fangenskab, da de ikke selv kan gå ud i naturen og søge de ting, som den mangler.

Er foderet den primære fødekilde, så kan du risikere, at din kanin får vitaminforgiftning eller bliver overvægtig – overvægt er særligt et problem, hvis du har en burkanin og den får discountfoder som primær fødekilde. Kaninens primære fødekilde bør være et godt kvalitetshø. Dette skal kaninen gerne have adgang til ad libitum og så selvfølgelig med et godt kvalitetsfoder som Burgees Excel og masser af grønt samt lidt frugt ved siden af.

Pas også på med ikke at give kaninen for meget frugt. Kaniner har en sød tand, så de vil gerne spise bananer og andre søde frugter, men dette feder i store mængder på grund af frugtsukkeret. Og overvægt er ligesom ved andre levende væsener ikke sundt for kaniner. De skal helst heller ikke have for vandholdige frugter og grøntsager. Eksempelvis bør de kun få et lille stykke agurk om dagen med mindre kaninen ikke drikker nok væske, da det ellers kan give dårlig mave. Kaninens afføring skal være fast. Denne spiser kaninen også af om natten for at få nogle specielle vitaminer, der opretholder deres rette tarmflora. Husk i øvrigt også, at kaniner ikke kan tåle tomater og andet fra natskygge familien.

Sammensætningen i Burgees Excel kaninfoder

Burgees Excel er sammensat med naturlige fibre og probiotika, der støtter kaninens naturlige tarmflora. Dette er vigtigt, da kaninens mave-tarm system i forvejen er meget sensitivt. Samtidig er der naturlige antioxidanter i, der støtter kaninens immunforsvar og naturligvis er det rig på vigtige vitaminer og mineraler. Burgees Excel findes både til kaniner og gnavere – både som juniorfoder, voksenfoder og seniorfoder, og med forskellige smagsvarianter såsom mint.