Farverne kommer tilbage ud i de danske hjem

gouache

Danmark er fuld af en masse farveløse hjem. Af en besynderlig årsag har vi valgt at indrette vores hjem, så der kommer så lidt farve ind i dem og der befinder sig så lidt farve i hjemme som muligt.  

Heldigvis er det dog ved at ændre sig. Vi har ikke længere kun hvide og grå vægge. Vi savner alle sammen hjemmene, hvor der er en bred farve pallette i hjemmet.  

Og vi ønsker os alle samme gouache farver på vores malerier eller lignende kunst i hjemmet. Det giver liv og varme, hvad ingen hjem må være foruden.  

Hvid og gråt bliver udskiftet 

Det hvide og grå hjem er heldigvis ved at blive revurderet.  

Det giver en masse lys og varme at have malet hele huset hvidt indvendigt. Desværre giver det ikke kun lys og varme. Det bliver også en hel del kedsommeligt at tage del af.  

For meget hvid og grå gør boligen en smule triviel og kedelig at befinde sig i. Vi har brug for friske og lærke farver. Vi har brug for dynamik i hjemmet, så det ikke blot føles som at være i en lille kasse.  

Undersøgelser viser, at planter, farver, malerier og dynamiske former i hjemmene giver en bedre trivsel. De tunge og triste lokaler giver simpelthen meget lidt lykke til de mennesker, der befinder sig i disse hjem. Det er jo bemærkelsesværdigt og noget, der i den grad er værd at overveje grundigt.  

Overvejelsen kunne inkludere gouache maling. Gouache maling behøver ikke ligefrem at blive brugt direkte på væggene. Det vil nok passe bedre på et lærred, men bruges gouache maling på lærred, så er du også garanteret et godt resultat. 

Og her kommer så igen en perfekt måde at bringe liv ind i hjemmet. Ved selv at male malerier med gouache til væggene i hjemmet, får man en dejlig varm og hjemlig fornemmelse. Det er selvfølgelig, hvis man rammer et godt maleri bare i ny og næ.  

Farverne giver liv til hjemmet 

Det farverige hjem skyder endorfiner rundt i hjernen. Farverne giver os simpelthen en lykkefølelse. På samme måde som lysindfaldet i boligen, der i den grad får hjælp af den hvide farve på væggene, giver os en lykkelig følelse.  

Dog er der lidt forskel. Det er ikke sådan, at man bare kan nøjes med den ene af disse to og ikke den anden. Vi kræver lys og varme ude i hjemmene. Det giver farverne og formerne på en anden måde end den naturlig belysning. Igen skal der ikke smides en væk for at få plads til en anden af disse lykkefremkaldende indretningselementer.  

Find jeres farverige hjem 

Spørgsmålet bliver så, hvilken farve der passer til din bolig. Vi ved alle sammen, at der nok godt kunne være lidt mere farve i vores hjem.  

Det er bare ikke alle farver, som går sammen. Derudover er det ikke alle farver, som passer sammen inde i dit hoved. Det er ikke alle farver, du bryder dig om.  

Det vil ofte være et temperamentsspørgsmål, hvilke farver I skal finde frem til jeres bolig. Men undersøg også lige, hvilke farver der ifølge eksperter unægtelig passer sammen.