Få løst parforholdsknuden med parterapi i København

parterapi København

Trænger parforholdet til at blive rystet, så I igen kan finde hinanden? Kærligheden kan sagtens være stor, uden at forholdet nødvendigvis fungerer optimalt. Med parterapi kan I få en professionel udefrakommende til at lytte og komme med gode løsninger til jeres forhold. Det er ikke længere tabu, hvis I ønsker at gå i parterapi i København. 

Hvad er parterapi? 

Parterapi er en helt særlig form for terapi, hvor forholdet mellem mennesker kan åbnes op og diskuteres. En professionel terapeut faciliterer samtalerne, så de bliver givende for begge parter. 

Der er igennem de seneste år kommet et større og større fokus på, hvordan parterapi kan redde et forhold, der hænger i en tynd tråd. Muligheden for at diskutere relationen kan være meget givende. Derfor er det heller ikke så tabu, som det var engang, hvis du ønsker hjælp til at løse forholdets udfordringer. Der findes flere forskellige steder, hvor du kan få parterapi i København. Et af stederne er thepraxis.dk, hvor du kan få hjælp til både forholdet eller gå i individuel psykoterapi. Husk at finde en terapeut, der har uddannelse eller kursuser i at håndtere parterapien. Det sikrer, at du får den rigtige hjælp, når du ønsker at forbedre din relation til din partner eller nærmeste. 

Hvem kan få glæde af parterapi? 

I virkeligheden er der ingen grænser for, hvilke former for forhold og relationer, der kan diskuteres i en parterapi i København. Det er dog meget normalt, at det drejer sig om tætte, personlige relationer såsom: 

  • Kærlighedsforhold 
  • Forældre og børn 
  • Søskendepar 
  • Venner 

Der kan hurtigt gå hårknude i en tæt relation, hvis I har forskellige ønsker og forventninger til hinanden. Hvis I ikke kan nå til enighed og ender med at diskutere de samme ting igen og igen, kan det være nødvendigt at få nye øjne på forholdets problemer. Ellers kan forholdet nemlig gå helt itu, fordi problemerne aldrig bliver løst. Under parterapi i København mødes I under ordnede forhold, hvor problemerne kan blive diskuteret og måske endda løst med en uvildig til at sørge for den gode samtale mellem jer. 

Hvorfor overhovedet få hjælp af en professionel? 

En professionel parterapeut er uddannet til at tage en objektiv rolle og guide jer igennem terapien på den mest hensigtsmæssige måde. Det giver mulighed for, at I kan være åbne og ærlige overfor hinanden – uden at det ender i mudderkastning. Under terapien vil der selvfølgelig komme private og smertefulde situationer, fordi I kan åbne op og være ærlige overfor hinanden. Terapeuten vil sørge for at skabe et åbent forum, hvor der er plads til følelser. Følelserne kan analyseres og diskuteres, så I kommer frem til bevæggrunde og forsvarsmekanismer, som kommer til udtryk i interaktionen i forholdet. 

Få taget hul på snakken 

Ønsker du at begynde i parterapi i København, så skal du have din partner med på idéen. Det kan være en stor mundfuld at få at vide, at parterapi er den mest hensigtsmæssige løsning. Derfor bør du altid diskutere muligheden med din partner, så I er enige om at begynde i parterapi i København.