Et Segboard er et effektivt nærtransportmiddel

segboard
lokalavisenvesterbro

Når du ser børn køre rundt på de små og smarte Segboards, kan du let få indtrykket af, at det er legetøj som fx rulleskøjter. Men et Segboard er faktisk meget mere end blot et stykke legetøj, eftersom det er spækket med avanceret elektronik og mekaniske hightech komponenter. Navnet røber det allerede, men Segboardet er faktisk en videreudvikling af Segwayen.

Ingen ville kalde en Segway for et legetøj, fordi Segwayer efterhånden bruges overalt i verden af professionelle som urbant transportmiddel herunder blandt andet nærpolitiet, som bruger dem i mange storbyer. De bruges også i lufthavne, i store lagerhaller og endda på containerskibe, hvor de har erstattet scootere og knallerter.

Det er kun et spørgsmål om tid før Segboardet vil overtage nogle af Segwayens roller. Et Segboard fungerer nemlig på samme måde, og bygger på den samme grundlæggende teknologi. Den er bare en hel del mindre og lettere end dets storebror.

lille pige der står på segboard

Køb ikke billige kopivarer

Et Segboard indeholder meget avanceret teknologi. De to gyroskoper der kan rotere med høje hastigheder bliver styret af avanceret elektronik. Når du bevæger dig med 15-20 km/h, så er der også store kræfter i færde. Din vægt, Segboardets vægt og hastigheden skaber til sammen store momenter, når der drejes, bremses og accelereres.

Et Segboard er ikke et legetøj. Det er et meget avanceret og smart transportmiddel. Derfor kan det ikke laves til et par hundrede kroner, hvis det skal kunne holde til de belastninger det udsættes for.

Alligevel findes der allerede kopier til få hundrede kroner. Lad være med at købe dem, de er nemlig kun billigt legetøj og ikke rigtige Segboards.

Rækkevidden er imponerende

Et Segboard bygger også på den nyeste batteriteknologi. Man kan nu lave kraftige batterier så kompakte at et lille Segboard har en rækkevidde på op til 25 km på en enkel opladning. Det lyder måske ikke af så meget, når det sammenlignes med en el-cykel. De bedste el-cykler har en rækkevidde på ca. 100 km.

Men husk lige at et Segboard udelukkende kører på motorkraft. Rækkevidden for el-cyklen er forudsat, at du hele tiden tramper med.

Segboard vs. Segway

Når vi ved at både Segboard og Segway bygger på den samme teknologi, hvad er så egentligt forskellen? Hvad er fordelene og ulemper ved det ene eller det andet? Kan de overhovedet sammenlignes?

segway

Lad os kigge på forskellene:

Der er naturligvis størrelsen og vægten. En Segway vejer så meget som en scooter, dvs. i den tunge ende af 100 kg. Den er også massiv i forhold til et Segboard, Airboard eller Hoverboard, som det også kaldes.

Et Segboard må jf. loven ikke veje mere end 20 kg. De fleste Segboards vejer faktisk mellem 12 – 15 kg.

Selv om det er en ordentlig vægt at slæbe på, så kan du tage et Segboard med dig i en taske. Du kan tage det med i toget, i bilen, bussen, på cyklen eller i fly.

Dette gør et Segboard utroligt fleksibelt som transportmiddel. En Segway har nok en større rækkevidde, men du kan ikke slæbe den op ad trappen.

At løbe om hjørner med

Segwayen styres med hele kropsvægten. Et Hoverboard derimod styrer du med fødderne. Det er mere fintfølende. Du skal bare tippe den ene fod lidt mere i forhold til den anden, så reagerer elektronikken med det samme og boardet drejer. Det gør det ikke kun mere fleksibelt, men også lettere at manøvrere. Du kan endda vende på en tallerken så let som ingenting.

Det kan du teoretisk set også med en Segway, men det kræver megen ekspertise.