Derfor kan teambuilding give jer et bedre sammenhold på arbejdspladsen

Teambuilding

Har du længe været på udkig efter noget, som kunne ryste dine medarbejdere lidt bedre sammen? Noget, som kunne få dem til at føle sig mere trygge ved hinanden, og give dem et stærkere fællesskab? Så er teambuilding måske løsningen for dig.  

De fleste er enige om, at det er enormt vigtigt at have et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen. Et godt arbejdsmiljø er i høj grad, at man kender sine kolleger og kan lide dem som mennesker. Det er også, at man stoler på, at ens kolleger kan hjælpe en, når man har brug for det. Kort sagt en følelse af, at ingen er alene det sted, du arbejder.  

Nogle af disse ting kan teambuilding bidrage til at opnå på en arbejdsplads. Læs mere om hvordan her.  

Hvad er teambuilding? 

Du sidder måske og er lidt i tvivl om, hvad teambuilding egentlig er? 

Kort sagt så omfatter det en række øvelser, som man laver sammen flere mennesker. Disse øvelser går hele tiden ud på at løse en bestemt opgave, som kun kan løses ved, at man samarbejder og stoler på hinanden.  

Teambuilding handler især om tillid og at stole på hinanden. Derudover er formålet med teambuilding at få skabt et fællesskab blandt de deltagende. Heraf også navnet ’teambuilding’.  

Med teambuilding bliver en gruppe mennesker givet en række udfordringer, som de skal løse. Gennem disse udfordringer får I også en masse forhåbentlig sjove og skønne oplevelser sammen. 

Du kan læse mere om teambuilding på Teambuildingkompagniet.dk

Se hinanden i nye rammer 

Teambuilding kan være godt for jeres fællesskab på arbejdspladsen, fordi I får set hinanden i en række nye rammer. På denne måde vil I opdage nye sider hos jer selv og hinanden. I vil på denne måde lære hinanden bedre at kende.  

Det er altid godt på denne måde at få rusket lidt op i de gamle vaner og mønstre, som I sikkert er kommet ind i med hinanden. Det er ikke alle disse vaner, som gør noget godt for jer. Ved at se hinanden i nye rammer, kan I måske også få et lidt mere kritisk blik på, hvordan I normalt agerer sammen. Dette er helt sikkert sundt for jer.  

Måske kan I ved hjælp af teambuilding finde frem til nye og mere konstruktive måder for jer at arbejde på? 

Det er også sjovt 

Noget af det allerbedste ved teambuilding er, at det udover at kunne gavne jer enormt også kan være rigtig sjovt. Meget teambuilding er god underholdning, som vil give jer et smil på læben og vil gøre jeres dag bedre.  

Du kan med fordel integrere nogle teambuildingøvelser som et led i jeres firmadag eller firmafest. På denne måde slår du to fluer med et smæk. Du har en aktivitet, som I sammen kan lave til festen, som er sjov og underholdende. Samtidig er det en aktivitet, som i længden vil gavne jeres arbejdsmiljø og samarbejde.  

Der er altså ingen grund til at holde sig fra teambuilding – det er bare at komme i gang!