Brug træ i din boligindretning

skammel

Boligindretning er et hit, når det vises på nationalt fjernsyn, men det er det også i virkeligheden. Mange mennesker går højt op i, hvordan de bor. Ens hjem er jo ens hjemmebane. Det er der, man skal kunne være helt sig selv, og der hvor man skal kunne lade op til endnu en dag ude i den store verden.

Få naturen med ind

En af måderne, mange mennesker får ro på, er ved at gå ud i naturen, og når man er indenfor, kan man invitere naturens elementer med ind og skabe ro der. Til dem, som måske ikke er så meget for træ, skal det siges, at der findes flere forskellige træsorter og behandlingsmetoder, som giver træet forskelligt udseende. Derfor skal der nok være noget for alle. Ønsker man ro og en rød tråd gennem hele sit hjem, kan det anbefales at holde sig til en bestemt træsort eller behandlingsmetode, så alle træmøblerne får samme farvenuance.

Man kunne for eksempel vælge stole af træ eller en skammel af træ. En skammel er fin på den måde, at man kan bruge den som skammel, men man kan også bruge den som et bord, hvis man har en lille ledig plads. Og så er de gode til de små gæster. Hvis man har børn på besøg, og man mangler stole, og der heller ikke er så meget plads, er det godt med en skammel, som ikke fylder helt så meget rundt om bordet.

Er man bekymret for, om en skammel af træ kan holde til livet i en småbørnsfamilie, kan man gøre det, at man sørger for at behandle træet. Skal man bruge sin skammel henne ved spisebordet, kan man for eksempel lakere den, så den ikke tager imod alle de fedtede fingre for ikke at tale om mad, der bliver tværet ud over hele skamlen. Et naturmateriale som træ giver noget helt andet end et kunstmateriale som plast. Træ har en fylde og en dybde, som gør, at man ikke har behov for en masse andet til at dekorere sit hjem med.

skammel

Et praktisk møbel

En skammel er i sandhed et praktisk møbel, som sagtens kan have flere funktioner alt efter, hvor i hjemmet, den er placeret. Man kan bruge en skammel til at stille sig op på, hvis man ikke kan nå de øverste skabshylder ude i køkkenet. Og her pynter en skammel af træ til gengæld noget mere end en elefantfod eller en minitrappestige, som sjældent er specielt elegant. Er man typen, som kan lide at sidde i sofaen eller i lænestolen, mens man læser en god bog, er en skammel god til benene. Her kan man eventuelt lægge et stykke pels på skamlen, så den bliver mere blød for benene at ligge på. Det kan sagtens være, benene skal ligge deroppe en halv aften, hvis man lige hygger sig. Andre vil bruge en skammel i soveværelset eller på badeværelset, hvor der skal være noget, man kan lægge tøjet på, når man tager det af om aftenen.